dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Wat te doen op Nusa Penida? Tips voor het bezoeken van de mooiste plekjes

Nusa Penida is een paradijselijk eiland net ten zuidoosten van Bali, en het is zonder twijfel een van de mooiste eilanden van Indonesië. Of je nu een avontuurlijke reiziger bent of juist op zoek bent naar rust en natuur, Nusa Penida heeft voor ieder wat wils. In dit artikel vind je alles wat je moet weten om jouw bezoek aan Nusa Penida onvergetelijk te maken.

Waar ligt Nusa Penida en hoe kom je er?

Nusa Penida ligt ongeveer 30 minuten ten zuidoosten van Bali. Het eiland maakt deel uit van de Nusa-eilanden, samen met Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Vanaf Bali kun je gemakkelijk een speedboot nemen vanuit Sanur, Padang Bai of Kusamba naar Nusa Penida. De boottocht duurt meestal tussen de 30 en 45 minuten, afhankelijk van het vertrekpunt.

Tip: Boek je bootticket van tevoren online of bij een lokaal reisbureau in Bali om wachttijden te vermijden en een goede prijs te krijgen.

Wat is er te zien op Nusa Penida?

wat is er te zien op nusa penida
Kelingking Beach

Nusa Penida staat bekend om zijn adembenemende landschappen, kristalheldere wateren en spectaculaire kliffen. Hier zijn enkele van de mooiste plekjes die je absoluut niet mag missen:

  • Kelingking Beach: Dit is waarschijnlijk de meest iconische plek op Nusa Penida. De klif in de vorm van een T-Rex hoofd biedt een adembenemend uitzicht over de oceaan. De afdaling naar het strand is uitdagend, maar de moeite waard voor wie van avontuur houdt.
  • Angel’s Billabong en Broken Beach: Deze twee natuurwonderen liggen vlak bij elkaar en zijn perfect te combineren. Angel’s Billabong is een natuurlijke infinity pool met helder water, terwijl Broken Beach een indrukwekkende rotsformatie is met een natuurlijke brug over de zee.
  • Crystal Bay: Dit prachtige strand is ideaal om te ontspannen en te snorkelen. Het kristalheldere water doet zijn naam eer aan en is de thuisbasis van kleurrijke koralen en vissen.
  • Atuh Beach: Aan de oostkant van het eiland vind je Atuh Beach, een van de meest schilderachtige stranden van Nusa Penida. Omgeven door kliffen en met uitzicht op kleine eilandjes, is dit een perfecte plek om te genieten van het zonnebaden en zwemmen.
  • Tembeling Natural Pool en Forest: Voor een wat minder toeristische ervaring is Tembeling een verborgen parel. Hier vind je een natuurlijke zwembad in het midden van een weelderig bos, perfect voor een verfrissende duik.
Broken Beach Nusa Penida
Crystal Bay Nusa Penida
Tembeling Natural Pool
Tembeling Natural Pool
Tip: Vergeet niet je camera mee te nemen! De uitzichten op Nusa Penida zijn spectaculair en je wilt deze herinneringen vastleggen.

Hoeveel dagen heb je nodig op Nusa Penida?

Om de belangrijkste bezienswaardigheden van Nusa Penida te verkennen, heb je minimaal twee volle dagen nodig. Dit geeft je de tijd om te genieten van de stranden, de indrukwekkende natuur en eventueel te snorkelen of duiken. Als je meer tijd hebt, overweeg dan om drie tot vier dagen te blijven, zodat je het eiland in een rustiger tempo kunt ontdekken.

Vervoer op Nusa Penida: hoe kom je rond?

Het eiland Nusa Penida is groot en de wegen kunnen uitdagend zijn, met name door de steile en hobbelige stukken. De beste manier om het eiland te verkennen is door een scooter te huren. Dit geeft je de vrijheid om op je eigen tempo te reizen en de minder toeristische plekjes te ontdekken.

vervoer op nusa penida
Tip: Bali ontdekken op een scooter is een geweldige manier om het lokale leven te ervaren. Hetzelfde geldt voor Nusa Penida, maar wees wel voorzichtig op de wegen.

Als je niet comfortabel bent met het rijden op een scooter, kun je ook een auto met chauffeur huren. Dit is iets duurder, maar een veilige en comfortabele optie, vooral als je in een groep reist.

Is Nusa Penida duur?

Vergeleken met Bali is Nusa Penida iets duurder, met name voor accommodatie en eten. Dit komt omdat het eiland minder ontwikkeld is en de meeste goederen van Bali moeten worden geïmporteerd. Toch zijn er opties voor elk budget, van eenvoudige homestays tot luxe resorts.

Tip: Als je van plan bent om te reizen naar West Papua of te duiken in Raja Ampat, dan zul je merken dat Nusa Penida een stuk betaalbaarder is dan deze afgelegen bestemmingen.

Nusa Penida of Nusa Lembongan: welk eiland is leuker?

Zowel Nusa Penida als Nusa Lembongan hebben hun eigen charme. Nusa Penida is groter, ruiger en biedt spectaculaire natuur en stranden. Nusa Lembongan daarentegen is kleiner, meer ontwikkeld en heeft een relaxte vibe, met gezellige beachclubs en goede surfspots. Als je tijd hebt, overweeg dan om beide eilanden te bezoeken om het beste van beide werelden te ervaren.

Tip: Voor wie geïnteresseerd is in surfen in Azië, biedt Nusa Lembongan enkele van de beste surfspots in de regio.

Hoe lang is het van Bali naar Nusa Penida?

De boottocht van Bali naar Nusa Penida duurt tussen de 30 en 45 minuten, afhankelijk van waar je vertrekt. Vanaf Sanur is de overtocht het snelst, maar ook vanuit Padang Bai en Kusamba vertrekken er boten. Zorg ervoor dat je op tijd bij de haven bent, want de boten vertrekken meestal op vaste tijden.

Tip: Boek je retourticket van tevoren, vooral in het hoogseizoen, om teleurstellingen te voorkomen.

Haal het meeste uit je trip door een goede planning

Nusa Penida is een van de mooiste eilanden van Indonesië en biedt een ongeëvenaarde mix van avontuur, natuur en ontspanning. Of je nu slechts twee dagen hebt of langer wilt blijven, er is genoeg te zien en te doen om je bezig te houden. Vergeet niet om je avontuur goed te plannen, zodat je het meeste uit je tijd op dit prachtige eiland kunt halen. En wie weet, misschien is dit wel het begin van een langere reis door Indonesië, waarbij je ook andere bestemmingen zoals West Papua en Raja Ampat kunt verkennen.

Dus pak je koffers, huur een scooter, en ga op ontdekkingstocht op Nusa Penida!

0